PRYLPORTALEN

Veckans prylar V.34

Publicerad Uppdaterad

Veckans prylar har inneburit allt från cykeldäck till en historielektion om HP.

Det har blivit dags för nya tag här på Prylportalen. I veckans prylar går vi igenom vad som hänt under veckan, både på sajten och ute i världen.

Veckans nyhet
En nyhet som utan tvekan kommer att få efterverkningar i branschen under lång tid och som dessutom kommer att vara en av årets största nyheter är att Apples VD Steve Jobs avgår till följd av sin sviktande hälsa. Tidigare andremannen Tim Cook går in som ny VD och Jobs behåller en plats i styrelsen. Frågan är hur det egentligen är ställt med Jobs?
Vi tog i alla fall och tittade tillbaka på Jobs finaste ögonblick på Apple.

Veckans mest lästa

Utöver nyheter om att Jobs avgår var titten på konceptbilar, nya Aquos F5 från Sharp och vårt test av nya Imac veckans mest lästa.

Veckans tester

Bortsett Imacen tittade vi även närmare på Nikes GPS-klocka, Fem GPS-appar till mobilen och så fortsatte vi vårt samarbete med vår systersajt Filmforum, där vi denna vecka tipsade om Sci-fi på Blu-ray.

Veckans fördjupning
Förra veckans stora nyhet var att världens största datortillverkare, HP, slutar göra just datorer. Bland veckans guider fanns en överblick över företagets historia. Samtidigt redogjorde vi hur Sony planerar att bli störst på hemmabio och hur App-butikerna hos Iphone och Android egentligen står sig mot varandra.

Nyheter
Prylnyheter denna vecka bestod av ett grymt ljudkort från Asus, korandet av Sveriges snabbaste SMS-skrivare, nya turer i Apple/Samsung-rättegången, en riktigt fet racingratt, en inblick i hur nya Playstation Home kommer att se ut samt utannonseringen av nya kameror från Sony.

Övriga nyheter denna var även ett bildspel med stenhårda prylar, att Facebook skrotar Check-ins (nästan), LG släpper en mus med inbyggd scanner, Hunden kan utrustas med en spårsändare, en Portal-kortfilm gav hopp om en långfilm, en ny tjänst där främlingar ringer och väcker dig utannonserades,  en motoriserad glasstrut syntes, nyskapande lack på LG:s kommande datorer, Sonys nya TV-väljare baserad på augmented reality och konceptet med det självpumpande cykelhjulet som kan bli verklighet.

Nästa vecka är det dags för Europas största Prylmässa, IFA, och självklart kommer Prylportalen att finnas på plats för att ge dig de hetaste prylnyheterna.
 

Daniel Hessel