PRYLPORTALEN

Veckans prylar V.36

Publicerad Uppdaterad

Den här veckan har vi hunnit med en hel del bilnyheter och ännu mer nyheter från IFA.

Tyska prylmässan IFA fortsatte även den här veckan. Vi tog oss visserligen hem redan i söndags, men det fans videomaterial kvar att bjud på från mässan. Bland annat hela LG:s monter med en Pek-TV, datormusen med inbyggd scanner, och höstens kanske coolaste inom TV-spel, Dual Play. Vi hann även med att pilla lite på Samsungs surfplattor, där den nya Galaxy 7.7 togs bort från mässan bara någon timme efter att vi tittat på den. Sist men inte minst hann vi med en vända till i Sonys monter, där de visade upp sin 3D-kikare. Som en liten avslutning från mässan kollade vi även in tokiga TV-apparater från Hannspree.

Veckans klickstorm
Det var två saker ni läsare drog ögonen åt på sajten lite extra den här veckan. Dels var det Citroens konceptskåpbil Tubik, men också vår lilla nysatsning här på Prylportalen, Veckans tokprylar, där vi tittar närmare på den inte fullt så seriösa sidan av prylvärlden.Bilar och Nike
Apropå Tubik skrev vi även om BMW som utvecklar laserlyktor till bilder, cykeltillverkaren Silverback och deras nya modell Starke som har inbyggda USB-portar och lite apropå BMWs laserlyktor har vi även tagit upp världens starkaste laser.Dessutom blir Lovefilm först ut i Sverige med att hyra ut spel via nätet. Som Squedoqt påpekade i kommentarerna lär det knappast röra sig om PC-spel som kräver både CD-nyckel och onlineaktivering. Vi fick även se ett Wifi-minneskort, Clip on 3D-brillor, Altec Lansings nya Airplay-docka, THX-märkning till surfplattor, Vattentäta hörlurar, en självporträttskamera från Samsung och en klassisk videosnutt om Itunes vs Bittorrent.

Annars hade vi faktiskt en liten följetång under veckan också. Tidigare i veckan släppte Nike en småmystisk teaservideo där Airmag-dojorna från Tillbaka till Framtiden. Dagen efter vill Nike inte hålla på sig längre, utan presenterade framtidsskorna, limiterade till 150 exemplar. Skorna blinkar bara, så självsnörningen kommer nog i en framtida uppgradering. Dock säljs de enbart via Ebay och, som Michael J. Fox själv säger i videon så går vinsten till att forska fram botemedel mot Parkinsons sjukdom (inte Alzheimer som undertecknad råkade skriva först, tack för snabb rättelse via kommentarerna).

Veckans artiklar och tester


Den här veckan tog vi igen oss en aning efter Tysklandsveckan, så det blev test av en Ipad-docka från Philips och ett jämförande test mellan Lightroom och Aperture, bildredigeringsgiganterna till Mac.

Dessutom kunde vi meddela att Commodore 64 är tillbaka, visa hur Google planerar att ta över alla delar av ditt hem med Android, och ge er lite filmtips av de Clintanrullar som kommit ut på Blu-ray.

Det var allt för den här veckan. Nästa vecka skickar vi även årets näst sista nummer av Prylportalen till tryck. Kika in på sajten eller på vår Facebooksida för att få de senaste uppdateringarna.
 

Daniel Hessel