PRYLPORTALEN

Veckans tokprylar V.36

Publicerad Uppdaterad

Vår nya avdelning där vi skriver om de inte alltid helt nödvändigt småprylarna.

Du hör det på namnet, eller hur? Prylportalen. Vi ska rapportera om allt som ens på en höft kan skickas in under begreppet pryl. Men allt är ju inte riktigt stort nog, eller för den delen seriöst nog, för att göra enskilda knäck på. Därför drar vi igång den lite mer lättsamma avdelningen tokprylar, där du varje fredag kan läsa om just de lite knasigare prylarna som ploppar upp runt om på nätet. Vi kör tio prylar per vecka.

Skärbräda med måttstock


Nördig i köket? Måste moroten vara skuren på millimetern? Givetvis ska du ha en skärbräda med måttstreck in absurdum på. 25 dollar hos Amazon.

Uppblåsbart skägg

Vi vet inte riktigt varför den här grejen har någon slags existensberättigande, men det är ett uppblåsbart skägg för fyra dollar... kan väl inte gå fel?

Atari Ipad Joystick


Den är inte riktigt lika flashig som Icade, som vi skrivit om förut. Men det är en kombinerad docka och arkadkontroll till din Ipad trots allt. Kommer att säljas för en okänd summa slantar via dessa lirare.

Dinosauriedräkter för hundar


Om du ändå har en jycke hemma kan du väl lika gärna göra hunden lite cool genom att klä ut den till en dinosaurie? Kolla bildspelet för en Bulldogg som Triceratops exempelvis. Runt 25 dollar stycket och de finns i nio olika utföranden hos Partycity.

Fiskväskor


Veckans mest smaklösa. Även om undertecknad inte har något emot fisk ser de här förvaringsfickorna, pennskrinen och liknande alldeles för verkliga ut för att kännas riktigt säkert att bära med sig i väskan. 75 dollar känns dessutom lite mycket, men vill du ha en fisk i väskan hittar du det hos Japan trend Shop.

Toast Clock


Äggtimer? Varför inte en smårgåstimer. Toast Clock håller visserligen inte koll på brödrostens timer, men det är en klocka i form av en macka. Från 3 150 Yen hos Ozasu model.

Big cursor ipad

Internetnörd? För 13 dollar kan du bli ägare av en Big Big Cursor som helt enkelt är webbläsarens muspekare i lite mer fysisk form. Gör det nog tryggare att lämna datorns sken för den verkliga världen.

Linjal med flasköppnare

MacGuyver skulle ha varit stolt. När du ändå shoppar skärbräda med linjal kan du ju ändå shoppa en linjal med flasköppnare. Tio dollar vill Thinkgeek ha för den.

Multipenna


Behöver du en stylus till din Ipad så finns det hundratals alternativ. Men om du ändå vill lägga 50 dollar på en sådan kan du lika gärna skaffa varianten från Griffin, där du får med en vanlig penna och en laserpekare i samma apparat.

Space Invader-soffa


Nördig och på jakt efter en ny soffa? Igor Chak har gjort en variant som formats till en Space Invader. Har du bara råd med de 5 000 dollar Igor vill ha för sin skapelse är saken biff liksom.

Bonus

Vi skickar med två bonusgrejer som inte riktigt är prylar, men det är kul ändå. Dels har vi propagandaposters modell Super Mario (fler uppe i bildspelet).


Och så avslutar vi med en länk till en japansk bloggare som använder en Macbook Air som kökskniv.

 

Daniel Hessel