PRYLPORTALEN

Vi tipsar om 5 bra in-ear-lurar

Publicerad Uppdaterad

Har du inte testat in ear-lurar än är det hög tid nu. Här är 5 olika modeller värda att lyssna närmare på.

In-ear lurar finns i alla prisklasser och som vanligt får man vad man betalar för. Om du satsar på en lite dyrare variant måste din musikspelare också hålla hög klass, annars kastar du naturligtvis pengarna i sjön. Billiga mobiltelefoner är exempelvis inte kända för hög audiofilkvalitet.

Modell: Klipsch Image X10
Ca pris: 2 500 kr
Vikt: 10 g
Impedans: 50 Ohm
Känslighet: 110 dB/mW

De här lurarna är riktigt riktigt små men ljudet (och priset) är desto större. I test efter test prisas den häpnadsväckande ljudkvaliteten och de förnäma isolerande egenskaperna.

 

Modell: Sennheiser CX 400-II
Ca pris: 600 kr
Vikt: 124 g
Impedans: 16 Ohm
Känslighet: 114 dB/mW

Dynamiskt hörlurssystem med neodymmagneter som ger ett naturligt sound för all slags musik. Extra lång kabel med integrerad volymkontroll ger extra plus i kanten.

 

Modell: Jays q-Jays
Ca pris: 1 300 kr
Vikt: 8 g
Impedans: 39 Ohm
Känslighet: 95 dB/mW

Superminimala bekväma lurar med riktigt bra ljud. De lägre registren är snarare balanserade än betonade vilket premierar luftigt och klart ljud framför fet bas. Bra isolering.

 

Modell: Shure SE210
Ca pris: 1200 kr
Vikt: 29 g
Impedans: 26 Ohm
Känslighet: 114 dB/mW

Mycket välisolerade lurar som effektivt stänger ute ljud utifrån. Lurarna har ett brett dynamiskt omfång men gillar man riktigt tung bas finns risk för att man blir besviken.

 

Modell: Sony MDR-EX35LP
Ca pris: 300 kr
Vikt: 30 g
Impedans: 16 Ohm
Känslighet: 100 dB/mW

Budgetlurar som visserligen inte kan mäta sig med de dyrare men ändå ger mycket för pengarna. Varmt sound som passar de flesta musikstilar och inbjuder till att lyssna länge.

 Läs också: Därför måste bästa lurarna in i örat

 

Jays q-Jays