PRYLPORTALEN

Virtuella flickvänner går hem i Japan

Publicerad Uppdaterad

Senaste nördflugan i den uppgående solens land är att åka på utflykt med sin virtuella flickvän som dyker upp där speciella streckkoder är utplacerade.

Många förunderliga ting kommer från öst. Ta den här japanska killen på bilden som är på semester med sin flickvän Rinko. Det lite speciella i situationen är att flickvännen Rinko är virtuell och ursprungligen kommer från dejtingsimulatorn "Love Plus" som horder av unga japanska män spelar på Nintendo DS. Nu finns även en så kallad augmented reality-app ("förstärkt verklighet" ungefär) för Iphone som interagerar med kameran.

I staden Atami finns det fullt med "taggar" på kvadratiska plattor utspridda på strategiska ställen. När kameran tar en bild känns taggen igen av programmet och ägarens inte så fysiska flickvän dyker upp på skärmen. Det skall till och med finnas hotell med taggar som visar upp flickvännen i "förtjusande sommarkimono".

Poängen är att ta virtuell dejting ännu ett steg framåt och erbjuda spelarna romantiska utflykter. I Japan går det definitivt hem.

Andreas Liebert