PRYLPORTALEN

Wii 2 får bluray och stöd för 1080p

Publicerad Uppdaterad

Enligt en intern källa på Nintendo kommer uppföljaren till Wii redan nästa år och vi kan se fram emot en rejält upphottad konsol.

Nintendo Wii är en odiskutabel framgångssaga, mycket tack vara att konsolen från början fokuserade på spelkänsla snarare än överdådig teknik. Men på en stor skärm är det svårt att bortse från att spelkonsolen är lågupplöst och jämförd med Xbox 360 och PS3 är grafiken i bästa fall rudimentär.

Nu verkar det dock som att Nintendo vill åtgärda detta inom en inte allt för avlägsen framtid. Enligt en intern källa på Nintendos marknadsavdelning i Frankrike som uttalat sig på det franska forumet logic-sunrise.com kommer Wii 2 att utrustas med en bluray-drive, inte bara för att spela högupplöst innehåll utan även för kopieringsskyddet. Maximal utgående upplösning för film och spel blir alltså 1080p.

Enligt uppgifterna kommer Wii 2 under det tredje kvartalet 2010. Konsolen kommer att släppas globalt vid samma tidpunkt och det kommer vara möjligt att lämna in sin gamla Wii för att erhålla en viss rabatt. Planen är att det officiella tillkännagivande skall ske bara en månad före releasen men att hajpen skall byggas upp rejält fram tills dess via ryktesspridning och viral marknadsföring. Ja, typ sådana här artiklar.