PRYLPORTALEN

Windows 7? Nej tack

Publicerad Uppdaterad

60 procent av de 1000 tillfrågade amerikanska it-chefer har inga planer på att gå över till Windows 7 som släpps under hösten. Anledningen? Den ekonomiska krisen säger Quest Software som stod för undersökningen.

Det är många som klamrat sig fast vid XP och skippat uppdateringen till Vista. Men det är inte för att man gått och väntat på det nya Windows 7.  I alla fall om man ska tro den undersökning som amerikanska Quest Software gjort bland 1000 IT-chefer.

Undersökningen avslöjar att 60 procent av företagen som tillfrågats, inte tänker gå över till Windows 7. Chefernas skepsism beror på kostnad, tid och de kompabilitetsproblem som brukar vara signifikativt med en övergång. Trots att det nya operativsystemet från Microsoft uppges vara billigare än Vista, ser det ut som om att de flesta kommer att hålla hårt i plånboken till en början.

Windows 7 kommer på marknaden 22 oktober, och en vecka senare släpps det på svenska. En tredjedel av de tillfrågade säger att de i alla fall kan tänkas gå över först när det blir möjligt att uppdatera sitt existerande OS. Men förmodligen väntar de flesta till det att första servicepaketet släpps till Windows 7, trots löften om ett XP kompatibilitets-läge.

Uppdateringsversionerna släpps först i slutet av januari 2010, och kommer då att kosta cirka 2600 spänn. Men oavsett om företagen har råd med en uppdatering eller ej, har de inte så länge till något val, då support för XP blir mindre och mindre tillgänglig.

Windows 7