TV & LJUD

Apple Airpods Pro 2:a generationen är kraftfullt förbättrade

Samtalsljudet är utmärkt och såväl musikljud, brusreducering och styrning med touchkontroller är förbättrat. Det finns egentligen inte särskilt mycket att anmärka på med 2:a generationens Apple Airpods Pro.

Publicerad Uppdaterad

Ljudet når en helt ny nivå hos andra generationens Apple Airpods Pro. Vid samtal är det hög kvalitet i samtalsljud för båda parter och det finns en nyans i talet som är långt mycket bättre än vad många andra headset ger idag. 

För musik utmärker sig Apples rumsliga ljud och möjligheten att skräddarsy det. Ljudet njuter vi av redan innan vi gjort anpassningen. För att få ljudet ännu klarare går vi in i inställningsmenyn i Iphone och med hjälp av Truedepth-kameran på framsidan skannar telefonen dina öron. Det går snabbt och enkelt och ljudet blir tydligt klarare och med mer dynamik. Ljudet är totalt sett bra utan att tillhöra de bästa. 

Även brusreduceringen är tydligt effektiv och du får en tydlig reducering av höga och störande ljud när du vill komma in i din egen bubbla och slippa höra stökiga ljud omkring dig från till exempel tunnelbanan, bussen, flygplatsen, kontorslandskapet eller ungarna som lever rövare. 

En av nyheterna är att Apple placerat volymkontroller på lurarnas pinne. De kompletterar touchkontrollerna. Du kan nu även ändra volym utan att ta fram telefonen, och det fungerar riktigt bra tack vare att passformen är utmärkt och hörlurarna sluter tätt. Det finns ingen risk att du petar ut hörlurarna när du vill ändra volym, eller använda touchkontrollerna för att byta låt och så vidare.

Det följer med fyra storlekar av gummipropparna och med hjälp av ett verktyg i telefonen får du hjälp att prova dig fram till rätt storlek. 

Även etuiet har fått förfinade detaljer, som en liten högtalare som med ett ljud bekräftar när lurarna laddas. När du söker efter lurarna med Apples Hitta-app kommer även högtalaren väl till pass. Varje lur samt etuiet kan då ge ifrån sig ljud för att du ska hitta dem. 

Batteritiden är förbättrad jämfört med tidigare och laddningsmässigt är en nyhet att du även kan ladda etuiet via en Apple Watch-laddare. Förutom via sladd, en vanlig trådlös laddare eller Magsafe. 

Har du Iphone är Airpods Pro (2:a generationen) det bästa valet även om priset på cirka 3 300 kronor kanske är lite i det dyraste slaget. Hörlurarna får toppbetyg (9/10).

Vill du läsa ett mer ingående test av hörlurarna där varje del beskrivs ännu mer i detalj så rekommenderar vi Tidningen Mobils test