TV & LJUD

Apple Homepod är väldigt bra ibland - Thingz har testat

Publicerad Uppdaterad

Apple Homepod har ett fint balanserat ljud och en kraftig bas. Samtidigt är den ganska låst till Apples produkter och Apple Music, har en dålig röstassistent och är ganska dyr. 

Homepod är en högtalare, men också en smarta hemmet-hubb. En temperatursensor känner av temperatur och luftfuktighet och kan använda den informationen till att starta en fläkt eller sätta igång ett element, till exempel. Homepod stödjer den nya standarden Matter. Vi testar just ett Matterstyrt eluttag och kan enkelt ansluta både Google Home och Apple Homekit.  

Men mycket handlar så klart om ljudet, som är överraskande bra. Homepod är ett välbalanserat ljud över alla volymer och samtidigt en djup och tydlig bas i kombination med vi fortfarande hör musikens alla nyanser. 

Homepod är byggd så att du ska få lika bra ljud oavsett var du står i förhållande till den. Du kan alltså placera den var som helst. I praktiken kräver den en sladdanslutning så riktigt helt fri är du inte. Men ljudet låter bra oavsett var vi placerar den.

Högtalaren/Hubben leker bäst med andra produkter från Apple och Apple Music. Röstassistenten Siri (som har vissa problem med att förstå vad vi säger) vill bara spela musik från just Apple Music. För att använda Spotify får du starta musiken i din telefon och sedan föra över den till högtalaren. Spelas något i Iphone går det lätt att föra över.

Apple Homepod väger 2,3 kilo och kostar 4 000 kronor.

Här kan du läsa testet i sin helhet.