TV & LJUD

Apple Homepod Mini testad

Appel Homepod mini kommer i flera färger. Säljs nu i Sverige.
Appel Homepod mini kommer i flera färger och börjar nu säljas i Sverige.

Apple Homepod Mini är en högtalare som också kan vara din smarta hemmet-hubb. Vi har testat den.

Publicerad Uppdaterad

Apple Homepod Mini fungerar som allra bäst som högtalare till dig som har en Iphone och har Apple Music som musikkälla. Föredrar du Spotify, eller andra musiktjänster, blir det lite krångligare och du får en roligare upplevelse om du överväger något annat alternativ. 

Men om du nu har en Iphone, kör Apple Music och använder Homepod Mini som högtalare, så får du fint balanserat ljud i alla volymlägen. I förhållande till den storleken får du ut riktigt bra ljud med utmärkt balans mellan bas, diskant och mellanregister.

Du kan även koppla ihop två enheter till ett stereopar. Inställningarna gör du via Apple Hem-app i Iphone.

Som högtalarpar till Apple TV ger högtalarna ett bättre rumsligt ljud med surroundljud än tevens vanliga högtalare, men det märks en fördröjning i ljudet både för innehåll från SVT Play och Apples egna innehåll. För ändamålet finns säkerligen bättre alternativ där läppsynkroniseringen fungerar utan fördröjning.

Inte helt samspelt – Mobil.se har testat hur Homepod Mini fungerar sömlöst med andra Apple-produkter

Homepod Mini ska fungera helt sömlöst med andra Apple-produkter, men det är inte helt samspelt än. Röststyrningen är inte heller lysande. Via Siri kan du inte få högtalaren att spela någonting från Spotify och det är även hopplöst dåligt när man vill styra Apple Music via röstassistenten Siri. Den missförstår och spelar fel låtar, vilket kanske blir kul, men ändå är smått irriterande. 

Du kan använda Homepod Mini som hubb för smarta hemmet. Det betyder till exempel att du även på distans kan styra lampor, får information från dörrsensorn och så vidare. Eller ställa in automstiska händelser som att lamporna ska tändas när du kommer hem och musiken stängas av när du går hemifrån. 

Något mer du behöver veta: Har inte stöd för Chromecast.

Priset ligger på 1 295 kronor och högtalaren finns i färgerna vit, gul, orange, blå eller mörkgrå.