TV & LJUD

Bang & Olufsen Beoplay EX: Lyxiga hörlurar som inte gör dig besviken

Publicerad Uppdaterad

Design är viktigt för Bang & Olufsen, så även när de gör true wireless-hörlurar. Beoplay EX får stort plus för samtalsljudet. På minussidan hamnar det höga priset och brusreduceringen.

Man köper inte Bang & Olufsen-prylar för ljudets skull utan för designen. Men det betyder inte att ljudet är dåligt. Trots att Beoplay EX är små har Bang & Olufsen satt sin prägel på hörlurarna, och etuiet som är elegant formgivet men förhållandevis stort. Undersidan är gummerad för att kunna ligga bra på trådlösa laddare. Själva hörlurarna har detaljer av glas och aluminium, men är i stort gjorda av plast. 

Hörlurarna har stöd för aptX Adaptive för mer högupplöst ljud. Det låter bra, men du kanske inte blir golvad. Headsetet klarar däremot av även låtar som kräver mer i ljudväg.

Så bra ljud helt enkelt, utan att vara bäst i klassen. Även samtalsljudet imponerar. Men inte den aktiva brusreduceringen som bara lyckas ta bort lite av omgivningens buller.

Frågan du egentligen behöver ställa dig är om du tycker Bang & Olufsen Beoplay EX är så pass snygga att de är värda pengarna. Priset ligger på 4 200 kronor. 

Här kan du läsa om bra lurarna fungerar kopplade till två källor, hur Bang & Olufsens app för att styra hörlurarna, och mer ingående hur ljudet och brusreduceringen presterar.