TV & LJUD

Bang & Olufsen uppdaterar högtalarna Beosound A9 och Beosound 2

Publicerad Uppdaterad

Den cirkelformade högtalarikonen Beosound A9 uppdateras till den femte generationen. Designen är fortsatt i framkant och högtalaren kommer att svart, guld och "naturlig" (natural finish). Benen är i ek. Musikvolymen kan kontrolleras genom att föra handen över högtalarens yta. Med ett enkelt tryck på A9 kan du hoppa över, spela eller pausa.

Beosound 2 får nu sitt tredje utförande. Multirumshögtalaren har en konisk form med ett yttre skal av aluminium och kommer i samma färger som Beosound A9. 

Bland de nya funktionerna finns Active Room Compensation,  som innebär att Beosound 2 kan avgöra sin position i vilket utrymme som helst och fördela ljudet därefter. 

Bang & Olufsen gör designhögtalare och priserna kommer därefter. Beosound A9 kostar 38 490 kronor medan Beosound 2 kostar 31 990 kronor.

Båda högtalarna kommer med Mozart som är Bang & Olufsens mjukvaruplattform. Hjärtat i plattformen är en utbytbar modul som försetts med tillräcklig processorkraft för att kunna ta emot uppdateringar i mjukvaran och ge nya funktioner i många år framöver. Om till exempel anslutnings- eller streamingtekniken skulle bli föråldrad så kan modulen ersättas med en ny version, utan att du behöver köpa en helt ny högtalare.