TV & LJUD

Bowers & Wilkins Px8: trådlösa premiumhörlurar med uppgraderad ljudkvalitet, design och finish

Publicerad Uppdaterad

Ljudtillverkaren Bowers & Wilkins bygger vidare på premiumhörlurarna Px7 S2 och lanserar uppgraderade Px8. Det innebär bland annat lägre förvrängning och högre ljudkvalitet.
 
Grejen med lurarna är till en stor del designen och finishen. Bowers & Wilkins har satsat på lyxiga material med pressgjutna aluminiumramar, diamantslipade metalldetaljer och överdrag av nappaskinn. 

Hörlurarna är av overear-modell och har aktiv brusreducering, det som kallas ANC (står för Active Noice Cancellation). Med ANC på kan hörlurarna stänga ute brus från omgivningen. Px8 har samma brusreduceringsteknik som föregångaren, men tillverkaren har skruvat på tekniken så att de nya hörlurarna ska få ännu bättre detaljering, upplösning och rymd i ljudet. 

Analoga lyssningsupplevelser och stor uppdatering av appen
Både USB-C-kabel och 3,5 mm minijack-kabel ingår för att det ska gå att koppla hörlurarna direkt till en hifi-förstärkare – för äkta analoga lyssningsupplevelser. 

Bowers & Wilkins rullar också ut en stor uppdatering av sin app där det nu blir möjligt att streama musik direkt från mobila enheter till hörlurarna. Med stöd för Deezer, Qobuz och Tidal. Även ägare av Px7 S2 kan ta del av denna uppdatering.

Px8 kan spela musik kontinuerligt i 30 timmar. 15 minuters laddning kan ge upp till sju timmars lyssning. Hörluarna kommer i svart eller brunt skinn. Priset ligger på cirka 7 500 kronor.