TV & LJUD

Hörlurarna Bowers & Wilkins Px8 testade - lyxiga med utmärkt musikljud

Publicerad Uppdaterad

Är du riktigt kräsen med ljudkvaliteten lär Bowers & Wilkins Px8 inte göra dig besviken. För 7 500 kronor får du kvalitetskänsla och utmärkt musikljud. Samtidigt är ljudet inte så mycket bättre än i hörlurar för ett par tusenlappar mindre (från till exempel Sony, Bose eller Sennheiser). 

Hörlurarna är påkostade och du hittar inga spår av plast. Lädret är konstgjort, allt är robust och aluminiumdelarna snyggt formgivna. Dessutom är det bekvämt. Öronkåporna har ett minnesskum som passar sig efter dina öron. Bågen trycker inte för hårt mot huvudet. 

Du slipper helt touchpaneler. Istället finns fem fysiska knappar som är lätta att hitta utan att titta. Bland annat finns ett skjutreglade för att para ihop hörlurarna med nya enheter. Volymknapparna ger dig finare justering av ljudnivån än om du använder mobiltelefonens volymknapp. En knapp är programmerbar. 

Den aktiva brusreduceringen imponerar inte, även om den gör viss skillnad. Men det är inte som med hörlurarna i Sonys 1000X-serie som ger en magisk känsla när det kommer till just brusreducering.

Hörlurarna presterar heller inte så bra när det kommer till samtalsljud. Men kanske kan det lösas i en kommande uppdatering av mjukvaran.

Allt som allt är Bowers & Wilikins Px8 hörlurarna för dig som vill ha riktigt bra ljud i en riktigt snygg och välkomponerad förpackning.