TV & LJUD

Hörlurarna JBL Tour Pro 2 testade - har en skärm på laddningsetuiet

Publicerad Uppdaterad

Den lilla skärmen på laddningsetuiet, fodralet, är naturligtvis det som sticker ut med true wireless-hörlurarna JBL Tour Pro 2. På skärmen kan du styra hörlurarnas olika inställningar, till exempel när du använder lurarna med dator och du då inte har någon tillhörande app tillgänglig. Under ett videomöte kan du tysta din mikrofon direkt på etuiet istället för att leta upp "mute" i Google Meet. 

Aviseringar från telefonen dyker också upp på etuiets skärm. Men det är inte så tillförlitligt, visar det sig, och ibland dröjer det eller kommer inte alls några aviseringar. Du ser heller inte vem ett sms kommer ifrån. Gränssnittet är också otympligt och hela fodralet är något tungt och klumpigt. 

Trots att etuiet har funktioner för att göra inställningar och se aviseringar, så förutsätter det ändå att du har telefonen med dig. Och det är betydligt lättare att göra sina inställningar i telefonappen. Poängen med den lilla skärmen är med andra ord inte solklar, men överraskar i stort. Bäst kommer hörlurarna till rätta när du använder dem med datorn.

Ljudet under videomöten är bra. Vid samtal utomhus med vind och andra ljud, blir användarens ljud sämre och försvinner till och med korta stunder.

Priset ligger på 2 800 kronor.