TV & LJUD

JBL släpper funktionsspäckade flaggskeppet Bar 1300 - hemmabioupplevelse utan sladdar

Publicerad Uppdaterad

JBL Bar 1300 kommer med Dolby Atmos och 3D-surroundljud, använder elva kanaler, sex drivers och något som kallas MultiBeam-teknologi för ett ljud som ska skapa en hemmabioupplevelse. Grejen med den här ljudlimpan är också att den har löstagbara trådlösa surroundhögtalare och en trådlös subwoofer. Surroundhögtalarna kan du placera var som helst i rummet och eftersom de är trådlösa kan du från gång till gång skapa den setup som situationen kräver. Lyssnar du bara på musik kanske du vill ha dem på ett annat ställe än när du kollar på film.

En av de trådlösa högtalarna (eller båda för stereoljud) kan du koppla till din smartphone eller annan enhet med bluetooth för att ströma musik.

Bar 1300 har en röstteknologi som ska optimera röstens klarhet även när starka ljudeffekter tar över i en film. Enheten kan kopplas ihop med Alexa, Google Assistant eller Apples röstassistent Siri. Via wifi kan du koppla ihop soundbaren med flera musiktjänster. Det går att styra musik och ljudnivåer via appen JBL One. JBL Bar 1300 är också kompatibel med AirPlay 2, Alexa MRM och Chromecast.
 
Soundbaren kommer att kosta 17 000 kronor och säljstart är i februari 2023.