TV & LJUD

Mi Smart Projector 2 testad: En prisvärd och mångsidig projektor

Mi Smart Projector 2

Är du ute efter en liten (15x15 cm), lätthanterlig projektor för att kolla film, serier eller kanske projja upp ett bildspel eller göra en presentation – då är Mi Smart Projector 2 något för dig. Bildkvaliteten är riktigt fin och ljudet är helt okej.

Publicerad Uppdaterad

Med sina 11,5 x 15 x 15 centimeter och låga vikt är den lätt att placera var som helst. Fördelen med en liten projektor är att tv:n inte alltid behöver vara i fokus. Mi Smart Projector 2 är så liten att den snabbt går att stuva undan och ta fram. Den har däremot inget batteri så du behöver tillgång till en strömkälla för att hålla den igång.

Du behöver ingen duk eller ens en vit vägg, jag kan med lätthet projicera på en grönmålad vägg utan att få grönstick i bilden. Bilden blir skarp och med bra kontrast även om jag har några lampor tända eller kör den i dagsljus. Jag kan variera mellan liten bild eller större – från 60 tum upp till 120 tum. Jag tycker mindre fungerar också med bra kvalitet. Skärpan och kontrasten håller även vid större bild. Ljudet är mer än ok, faktiskt överraskande bra för att komma från en sådan liten burk. Dessutom är den förhållandevis tyst i sig och blir inte så varm, i alla fall inte mer än vad som är ok.

Det finns en hdmi-port, en usb-port och en hörlursport på baksidan och knappmässigt finns en på/av-knapp på ovansidan.

Projektorn kör Android TV och det är lätt att koppla ihop med en Android-telefon. Vi testar även att koppla ihop med en Iphone och det går fort och lätt utan att behöva läsa manualer (alltid ett bra mått på användarvänlighet i våra ögon). Projektorn har inbyggd Chromecast och du skickar helt enkelt innehåll från telefonen till Mi Smart Projector 2.

Det följer även med en fjärrkontroll och du kan installera appar som Netflix (och annat via Google Play) och styra allt utan att gå via en smartphone. Det är däremot lite traggligt att skriva in saker genom att traska med pilarna bland bokstäver, symboler och siffror varför det helt enkelt är betydligt lättare att styra allt från mobilen istället. Du kan även styra projektorn via röstassistenten Google Assistant.

Ordinarie pris ligger på 6 990 kronor, men det går ofta att hitta projektorn för lägre pris. Den kanske ändå inte är billig, men du får mycket för pengarna och en smidig tv-lösning utan skärm och andra prylar.

Thingz.se rekommenderar Mi Smart Projector 2!

Mer information och specar finns hos tillverkaren.