TV & LJUD

Nokia Portable Wireless Speaker 2 testad - enkel högtalare med okej ljud

Publicerad Uppdaterad

630 kronor kostar bluetooth-högtalaren Nokia Portable Wireless Speaker 2. Den är liten, lätt och såväl plasten i höljet som högtalargrillen är gjorda av återvunna material.

Högtalaren påminner om Sony SMS-XB12 till formen, men är lite större. Knapparna sitter i en gummilist på sidan varav en låter dig koppla ihop två högtalare för att få stereoljud. Öppnar du gummiflärpen hittar du USB-C-laddningskontakten, ett 3,5 mm-uttag och en minneskortsplats i de fall någon inte vill strömma musik via bluetooth. 

Basen tillhör inte högtalarens bästa sida, men annars är ljudet helt okej för musiklyssning. I den här storleksklassen finns till exempel Marshall Willen som låter bättre, men den är i sin tur tyngre och dyrare. Anker Soundcore Flare 2 är ett vattentätt alternativ med bra ljud för sin storlek. 

Vi rekommenderar inte att du använder Nokia-högtalaren för samtal alls, det är direkt dåligt och du gör bättre i att använda telefonens högtalarfunktion.

Liksom Anker Soundcore Flare 2 tål den här Nokia-högtalaren lite väta (vattenskyddad enligt IPx7). Batteritiden är riktigt bra för storleken, upp till 22 timmars lyssning.