TV & LJUD

Nothing Ear 2 testade – unika hörlurar med högupplöst ljud

Publicerad Uppdaterad

Nothings första hörlurar överraskade med att ge en bra upplevelse till ett riktigt bra pris. Nothing Ear 2 kostar mer (1790 kronor), men de uppfyller också förväntningarna. Framför allt på grund av det högupplösta ljudet och vattenskyddet. Men det finns samtidigt gott om konkurrens i den här prisklassen. 

Det högupplösta ljudet hamnar på plus-sidan, men det fungerar bäst när du använder Nothing Phone 1 eller några av de andra telefoner med Android som stöds. Med Iphone blir du utan stödet. I appen går det däremot att göra många inställningar oavsett telefon. Brusreduceringen och ljudet kan anpassas utifrån ett hörseltest där appen spelar upp brys och pip på olika sätt. Någon större skillnad på ljudet märker vi inte, det låter redan bra. Ljudet är välbalanserat och detaljrikt. Särskilt när högupplöst ljud aktiverats.

Du kan ansluta två enheter samtidigt, som till exempel dator och mobil. Du kan till exempel lyssna på musik på mobilen och börja titta på film på datorn. Då växlar hörlurarna över automatiskt, vilket är smidigt. Hörlurarna har också stöd för Googles snappparning Fast Pair.

Designen och att hörlurarna klarar fukt är två andra plus när vi summerar testet av Nothing Ear 2. På minuskontot hamnar ljudet som bekräftar anslutningen – det är alldeles för skarpt och högt. Samtalsljudet i lurarna är generellt rätt bra.