TV & LJUD

Nya högtalaren Audio Pro A48 – för både tv och musik

Mycket ljud från en relativt liten högtalarlåda utlovas när svenska Audio Pro lanserar A48 – kommer med multirumsfunktion och fungerar med såväl AirPlay 2 som Google Cast.

Publicerad Uppdaterad

Audio Pro A48 är framtagen för att fungera lika bra för TV-ljud som för musiklyssning. Högtalaren kan ge äkta stereoljud tack vare sin placering. Eftersom A48 är optimerad för de olika ljudkällorna behövs inte separata ljudanläggningar för tv:n och musiken. 

– Vi upplevde ett hål i marknaden bland produkter som tilltalar den mer kräsne lyssnaren, men som samtidigt har en kostnadsbild som ligger inom rimligt räckhåll utan att kosta en mindre förmögenhet, berättar Jens Henriksen, CCO på Audio Pro och fortsätter:

– Det finns absolut bra HiFi-produkter på marknaden idag, men vi menar att vi har utvecklat en produkt som ger en helt annan ”value for money” än vad dessa erbjuder. Motsvarande produkter på marknaden kostar ungefär 3-4 gånger mer än A48, med avseende på ljudprestation.

Högtalaren erbjuder multirumsfunktion via AirPlay 2, Google Cast eller Audio Pros egna system. Säljstart är i i mitten av september och priset ligger på cirka 12 000 kronor.