TV & LJUD

Oneplus Buds Pro 2 testade- snygga med premiumfunktioner

Publicerad Uppdaterad

Musikljudet med spatial autio (rumsligt ljud) är ett stort plus med nya hörlurarna Oneplus Buds Pro 2. Men de kräver samtidigt att du också har telefonen Oneplus 11. I kombination med den får du ut mest av hörlurarna och det är också då priset på närmare 2 000 kronor kan motiveras till fullo. Samtidigt är det snygga hörlurar som står sig bra.

Etuiet är ganska platt och går lätt ner i fickan. Vi gillar att det finns en parningsknapp på etuiet för att aktivera parning till telefonen. Lurarna är även lätta att få ut ur asken. 

Har du en mobiltelefon från Oneplus behöver du inte installera någon särskild app. Det är däremot lite rörigt att hitta hörlursinställningarna. Har du en annan mobil så laddar du ner HeyMelody och kommer rätt direkt. 

Spatial audio ihop med Oneplus 11 får ljudet att låta förvånansvärt mycket bättre. Det är inte dåligt innan, men blir ändå lyft. Inte nödvändigtvis för att vi kan höra ljudet från olika riktningar, utan för att det blir ännu lättare att urskilja varje enskilt element i musiken. 

Du har också stöd för högupplöst ljud, men det fungerar även bäst med Oneplus 11.

Brusreduceringen är riktigt bra som den är, filtrerar bort det mesta av omgivningen och hjälper dig att skapa en tyst bubbla omkring dig.

När du pratar i telefon är ljudet inte lika bra. I en trafikbullrig miljö blir det nästan omöjligt för den du pratar med att höra vad du säger. När bullret tas bort försvinner nämligen en del av rösten också. 

I stort gillar vi hanteringen av hörlurarna och funktionerna. Som anpassning av ljudet efter dina öron, möjligheten dubbla anslutningar och annat. 

Har du en Oneplus 11 rekommenderar vi Oneplus Buds Pro 2 eftersom det rumsliga ljudet är så bra och lyfter hörlurarna. Annars går det att hitta samma kvalitet även i billigare hörlurar.