TV & LJUD

Så bra är Apple TV 4K (2022)

Apple TV 4K (2022)
Apple TV 4K (2022) med fjärrkontroll.
Publicerad Uppdaterad

Apple TV ger dig tv-tittande via appar och du kan även strömma innehåll trådlöst direkt från din Iphone. Det är en underhållningscentral där du kan se dina telefonbilder på din tv, ladda ner appar, spela spel, lyssna på musik eller använda röstassistenten Siri i fjärrkontrollen för att hitta innehåll att se på.

Är du ute efter Apple TV för spelandet skull kommer du att bli besviken. Det är inte likt Apple att släppa kontrollen över en så stor del av hur produkten används, som för just spel. När vi spelar främst de spel som ingår i Apple Arcade så är det flera av dem som kräver en ansluten spelkontroll som de från Playstation eller Xbox för att ens fungera. Vår systersajt Mobil.se utvärderar Apple TV 4K (2022) som spelkonsol, klicka här.

Allt annat med Apple TV är bättre för där har Apple kontroll över hela biten. Det går att ha olika profiler för att varje familjemedlem ska kunna få rekommendationer som passar dem. Du kan använda telefonen som fjärrkontroll, för att bekräfta köp, mata in lösenord och sådant som är lättare med telefonens tangentbord än med fjärrkontrollen. 

Ett plus med Apple TV är så klart också att den fungerar ihop med andra Apple-prylar. Du kan till exempel med lätthet ansluta Airpods. Apple TV fungerar också som en hubb för det smarta hemmet, har stöd för den nya smarta hemmet-standarden Matter. Modellen med Ethernet-kontakt, förutom wifi såklart, har även stöd för Thread-standarden. 

Stort plus för precision och ergonomi i fjärrkontrollen, hur Apple TV är integrerad i Apples ekosystem av prylar och utbudet av eget material och andras streaming. Minus för att det egentligen inte är så mycket nytt jämfört med tidigare modeller (har fått ett uppdaterat systemchipp, stöd för HDR 10+ och usb-c-laddning av fjärrkontrollen) och att den lämnar en del att önska när det kommer till spelfunktioner. 

Priset ligger på 1 995 kronor för 64 GB minne eller 2 195 kronor för 128 GB.