TV & LJUD

Så bra är Ikea Symfonisk Golvlampa - ett billigt sätt att köpa Sonos-högtalare

Publicerad Uppdaterad

Ikea Symfonisk golvlampa är en Sonos-högtalare med lampa som funkar med Spotify och kan kopplas till både Google Home och Apple hem. Precis som resten av Ikeas serie Symfonisk är det ett billigare sätt att få en Sonos-högtalare i sin ägo. Dessutom som en integrerad del av inredningen. Sladden är däremot inte integrerad i ett av benen utan hänger synligt. Det finns heller ingen röststyrning.

Den här golvlampan är den femte högtalaren som Ikea och Sonos gör tillsammans. För att komma igång med högtalaren behöver du Sonos mobilapp. Till appen kan du ansluta flera musiktjänster, som Spotify och Apple Music samt podd- och onlineradiotjänster.

Du kan koppla Symfonisk golvlampa till andra Sonos-högtalare. Airplay 2-stödet gör också att du kan använda högtalaren som del i multirumsystem tillsammans med exempelvis Apple Homepod-högtalare eller andra med Airplay 2-stöd.

Det finns ingen direkt röststyrning, men kopplar du högtalaren till Apple hem så kan du via Siri styrar högtalaren med rösten. Högtalaren saknar stöd för bluetooth och Chromecast.

Kom ihåg att köpa glödlampa för en sådan ingår inte. Du kan bara tända och släcka lampan via en knapp på själva högtalarlampan, om du inte kör en smart lampa du kan kontrollera via din smartphone förstås.

Med Symfonisk golvlampa kan du lyssna på Spotify och samtidigt kolla videoklipp på telefonen utan att ljuden påverkar varandra. 

Ljudmässigt håller inte högtalarna måttet på högsta volym. Ljudet blir obalanserat och skränigt. På lägre volymer får vi däremot en mer balanserad ljudbild.

Priset ligger på 2 195 kronor. Prisvärt ljud!