TV & LJUD

Sonos Era 100 och Era 300 officiella - nästa generations smarta högtalare

Publicerad Uppdaterad

Som vi redan skrivit om kommer Era 300 vara den mer avancerade av Sonos nya högtalare, medan Era 100 blir den billigare variant som ersätter gamla Sonos One. Nu är båda högtalarna officiellt lanserade.

Era 300 får stöd för rumsligt ljud (spatial audio) och ett riktpris på cirka 6 000 kronor. Den har stöd för Dolby Atmos och har sex högtalarelement som riktar ljudet höger, vänster, uppåt och framåt. Högtalaren blir den första från Sonos att kunna leverera surroundljud över flera kanaler. Den kan också parkopplas för att bilda bakre högtalarpar i ett hemmabiosystem.

Era 100 kommer att kosta cirka 3 400 kronor och ersätter alltså Sonos One. Era 100 är lite större, men har också fått uppdaterade funktioner. Du kan njuta av dubbla diskanthögtalaree som skickar ut ljud åt höger och vänster och precis som Era 300 kan den parkopplas för att användas i ett hemmabiosystem. 

Båda högtalarna får stöd för Apple Airplay 2 och bluetooth samt ett nytt volymreglage. De släpps till försäljning den 28 mars, men går att förboka direkt.