TV & LJUD

Stort ljud för en kompakt högtalare - vi har testat Marshall Middleton

Marshall Middleton vill vara både portabel och en högtalare för hemmet. De lyckas med kombinationen. Högtalaren ger ett stort ljud i en kompakt förpackning.

Publicerad Uppdaterad

Den är tålig och ger ett stort ljud för att vara så kompakt. Den är tillräckligt liten för att man ska vilja ta den med sig, samtidigt låter den tillräckligt bra för att du inte ska behöva någon annan högtalare hemma. En grym kombination för den som vill ha en ljudpryl helt enkelt. 

På minussidan finns USB-kontakten som är lite vansklig och reglagen som är svårtydda.

Middleton är formad som en limpa med mässingsknapp, metallgaller och gummerat överdrag med lädermönster. Den tål både vatten och damm (IP67-klassad).

Högtalaren har högtalaröppningar åt fyra håll, men ljudet är inte riktat utan låter ungefär likadant oavsett från vilket håll man lyssnar på högtalaren. Du får inte stereoljud, men det Marshall kallar True Stereophonic Sound som innebär att de skapat ett mer rumsligt ljud som inte varierar beroende på var man befinner sig i förhållande till högtalaren. 

Maxvolymen är rejäl och låter också riktigt bra oavsett vilken volym vi lyssnar på. Basen är kraftig för storleken, samtidigt detaljerad. Balans och detalj gäller för övriga frekvenser också. Bara sub-basen kommer inte fram ordentligt.

Marshall Middleton är en bluetooth-högtalare (med 3,5mm-uttag) som saknar wifi, röststyrning, och möjlighet till högtalarsamtal (på grund av att den inte har någon mikrofon). Batteritiden är 20 timmar och du kan använda högtalaren som powerbank och ladda din smartphone.

För den här storleken och prislappen är det här ljudet bland det bästa vi kan hitta just nu. För dig som vill ha en enda högtalare att ha hemma och kunna ta med dig är storleken en bra kompromiss. Thingz rekommenderar Marshall Middleton.

Priset ligger på cirka 3 200 kronor.