TV & LJUD

Test Anker Soundcore Space Q45: Utmärkta overear-hörlurar med 50 timmars batteritid

Publicerad Uppdaterad

Batteritiden är upp till 65 timmar utan brusreducering och 50 timmar med brusreducering. Det är riktigt, riktigt bra. Snabbladdning i fem minuter ger dig dessutom fyra timmars lyssning. Redan här blir man lite smått såld. Dessutom är egentligen ingenting dåligt med ljudet, även om Anker Soundcore än så länge inte är bäst i grenen. Med tanke på priset får du ett par mer än dugliga hörlurar.

I appen kan du justera ljudet och det är bra i de fall där basen blir för tung eller de höga tonerna inte når igenom. Standardprofilen är däremot helt ok.

Hörlurarna sitter hyfsat skönt direkt, men blir skönare med tiden. Det finns tydliga fysiska knappar på hörlurarna och även appen är tydlig och användarvänlig. 

Brusreduceringen gör det tyst nog, även om det finns konkurrenter som är strået vassare. Har du glasögon kan det göra att det blir en liten glipa, men det gäller förmodligen de flesta över öronen-hörlurar. Trots det kan du stänga ute störande ljud och lyssna på musik i godan ro.

Hörlurar som Sony WH-1000XM4 och efterföljare är magiskt bra. De kostar däremot mer än Soundcore Space Q45. För omkring 1 600 kronor får du ett par mer än dugliga overear-hörlurar som genererar ljud och funktioner du inte kommer att bli besviken på, om du nu inte vill ha det allra bästa. Bara batterikapaciteten kan vara skäl nog att låta dessa hörlurar bli dina.

Annat som är bra att veta? Ett fodral ingår (som vi inte riktigt blir vän med, men som ger ett bra skydd när du transporterar hörlurarna) och en 3,5 mm-sladd för den som vill ha det. Det finns möjlighet till högupplöst ljud. Kopplingen till din smartphone, eller annan enhet, sker snabbt via Bluetooth. 

Thingz.se rekommenderar Anker Soundcore Space Q45.