TV & LJUD

Test: Audio Pro A10 MkII är en ovanligt mångsidig högtalare

Audio Pro A10 MkII är en mångsidig högtalare med multirum-funktion. På uppsidan finns många anslutningssätt, kompakt format och bra ljud. På nedsidan en smått förvirrande app och ingen mikrofon för röststyrning.

Publicerad Uppdaterad

Anslut från Android eller Iphone
Det som framför allt utmärker den här högtalaren är att den har stöd för alla relevanta tekniker. Du blir inte inlåst i en högtalare som bara kan Iphone eller Android, utan du får allt. Alla anslutningsmöjligheter existerar sida vid sida så att du kan lyssna via Chromecast och någon annan kan sedan börja spela musik via Airplay utan att högtalaren på något sätt måste ställas om. 

Den stora flexibiliteten gör starten lite krånglig. Eftersom du har flera sätt att ansluta på så får du också olika vägar att gå. Via Audio Pros egna app kan det ta några försök. Allt fungerar heller inte som manualen säger. Till exempel är först när man installerar via Audio Pros egen app som Apple-inställningen följer med på köpet. Det krävs med andra ord lite tålamod, och att testa olika sätt innan allt fungerar. 

Högtalaren stödjer även bluetooth så du kan spela direkt från telefonen. Du kan även koppla ihop flera högtalare, så kallad multirum.  

Ljudet är riktigt bra
Ljudet från högtalaren fyller med enkelhet ett helt rum. Hur ljudbilden ska se ut kan du justera i appen. 

Du styr musiken från telefonen eller högtalaren och dess snabbknappar. De fyra knapparna kan du programmera via appen så att en knapp sätter igång en radiokanal, en annan leder till en specifik spellista på Spotify, och så vidare. 

Priset ligger på cirka 2 500 kronor för multirumhögtalaren Audio Pro A10 MkII som väger 1,5 kilo och mäter in på 193 x 140 x 140 mm. Den måste kopplas in i väggen, men du kan som sagt ansluta till den på många sätt: Wifi, 3,5 mm, Bluetooth 5,0 Multirum via Google Cast, Apple Airplay 2 och Audio Pros egen app. 

Hos Mobil.se kan du läsa ett mer ingående test.