TV & LJUD

Test av hörlurarna Adidas RPT-02 SOL som kan laddas av alla slags ljus

Publicerad Uppdaterad

Bygelhörlurarna Adidas RPT-02 SOL är gjorda för träning, skyddade mot fukt och sitter ordentligt. Kanske för ordentligt – efter en stund behöver man ta av sig lurarna och vila öronen. För träning kanske det är en kompromiss som känns okej – hörlurarna ska ju sitta kvar.

Men den stora grejen med hörlurarna är givetvis att de kan laddas med hjälp av alla slags ljus – potentiellt oändlig batteritid med andra ord. Det är en stor fördel att kunna ladda även i lampljus (behöver vara ganska starka) även om solljus ger mer kraft.

Den så kallade Powerfoyle-panelen, som snappar upp ljuset, sitter på ovansidan och lurarna kan lagra upp till 80 timmars batteritid. Det finns USB-C-laddning också, vilket kan behövas under mörka dagar. 

Ljudet är okej, men inte mer än så. De hårda kuddarna släpper igenom en del ljud och det saknas brusreducering, men å andra sidan så kan du också höra omgivningen när du är ute och springer.

Något mer du behöver veta? Hörlurarna har ett visst skydd mot väta (IPX4) och lurarna är gjorda av återvunnen plast. Ett annat plus med Adidas solhörlurar är att du kan ta av hörlurskuddarna och tvätta dem. 

Adidas RPT-02 SOL kostar cirka 2 400 kronor.