TV & LJUD

Test av Nebula Vega Portable – bärbar projektor med Android-TV

Publicerad Uppdaterad

Plus för att den är bärbar, körs med Android-TV och är lätt och liten. På minussidan – framför allt låg ljusstyrka, men även ljudet.

En projektor du kan ladda och flytta på är kanske inte det mest nödvändiga, men det blir mer smidigt när man inte har en permanent setup för underhållning hemma eller när man vill streama film, serier eller annat videoinnehåll från olika platser i antingen hemmet eller hemmet och stugan och så vidare. När du laddat batteriet kan du placera Nebula Vega Portable var som helst och slipper tänka på om sladden når uttaget.

Vega drivs av Android-TV och har du en smartphone med Android kan du enkelt be projektorn synka med telefonen och du kan börja projicera underhållning på några minuter. Men du behöver inte en Androidlur för att komma igång. Med inbyggd Chromecast är det busenkelt att streama innehåll även från en Iphone. 

Inställningsmässigt är Vega Portable kanske inte något för den som vill pilla mycket bland inställningarna, det är snarare en produkt för dig som inte vill göra någonting. Projektorn sköter allt, även om jag väljer att ställa in väggfärgen som grön bara för att. Det automatiska valet gjorde ingen skillnad så tuta och kör utan att göra något, och vill du göra något så är det kanske bättre att titta på en annan projektor.

Det går att luta projektorn tack vare det lilla utvikbara stativet. Fjärrkontrollen är lika enkel som projektorn och fungerar bra. Du installerar appar via Googles Play-butik och behöver då ett Google-konto. Det lättaste är däremot att strömma innehåll via telefonen. 

Det finns en inbyggd högtalare som också kan fungera som en Bluetooth-högtalare när du vill lyssna på musik. Ljudet imponerar däremot inte även om det är helt okej för att kolla film eller serier när man inte är ute efter en stor ljudupplevelse.

Prylen är liten, knappt 20 gånger 20 centimeter och väger cirka 1,4 kilo. Den har portar för HDMI, USB-C och USB-A. Upplösningen är 1920x1080. Den minsta projicerade ytan är 40 tum och den största 120 tum. Ljusstyrkan är på 500 lumen, vilket är ett minus med projektorn. När omgivningen är ljus försvinner mycket av kontrasten. 

Batteritiden räcker för ungefär tre timmars tittande.

Det rekommenderade priset ligger på 7 790 kronor, men det kan gå att hitta den för en billigare peng också.