TV & LJUD

Test av Sony SRS XG-300 - bärbar högtalare med tungt ljud

Publicerad Uppdaterad

Sony SRS XG-300 är en portabel högtalare med bluetooth. På plussidan hamnar batteritiden och att ljudet är bra för storleken. På minussidan att den är ganska tung – XG-300 väger in på tre kilo så det kanske inte är en pjäs man bär med sig alltför långt.

Designen är typisk för den här typen av högtalare. Du känner säkert igen den avlånga tuben från andra märken som till exempel JBL. Den här, XG-300, har ett handtag som på ett snyggt vis fälls in när du inte ska bära högtalaren. Trots formen är ljudet riktat – allra bäst låter det från framsidan. Trycker du igång Mega bass via en knapp på högtalaren, så får du verkligen extra tryck i basen. Däremot kan inte högtalaren generera de allra lägsta basfrekvenserna.

Ljudet är förstås inte i klass med ett par rejäla stationära högtalare, men för klassen är ljudet riktigt bra, med härlig extra bas när man så önskar.

Batteritiden är väl tilltagen med 25 timmar. Lyssnar du inte på maxvolym så räcker batteritiden längre än så.

Finns det något mer att säga? Högtalaren är vattentät enligt IP67 så den tål en regnskur. XG-300 har också ljuseffekter som håller jämn takt med musiken – lagom coolt och tillräckligt diskret. Det finns även en mikrofon som kan användas vid telefonsamtal, men varken mikrofon eller högtalarljudet är optimalt för samtal så du kanske inte vill föra några längre konversationer via Sony XG-300. Priset för högtalaren ligger på cirka 3 000 kronor.

Mobil.se går de in på djupet om högtalaren.