TV & LJUD

Test av vattentäta högtalaren Anker Soundcore Flare 2 - ger mycket ljud för pengarna

Foto: Thingz.se
Publicerad Uppdaterad

Den är lätt, liten och billig, men Anker Soundcore Flare 2 imponerar med ett stort ljud och bra tryck i basen i förhållande till sin storlek – högtalaren väger in på endast 550 gram och är 16 cm hög och 8,9 cm bred.

Betyg: Thingz rekommenderar!
Pris: 799 kronor

Flare 2 har 360 graders ljud, det låter med andra lika bra runt om hela högtalaren. Ljudet passar bra för ett litet rum, men du kan också koppla ihop flera (över 100 enheter om du så skulle vilja) högtalare om du vill fylla ut ännu mer. 

Högtalaren laddas via USB-C och batteritiden räcker för upp till tolv timmars lyssning. Eftersom den är vattentät (IPX7-klassad) kan du ta med den till stranden, poolen eller badkarskanten. Vattenklassningen gör att du kan sänka ner högtalaren i vattnet (även om det verkar dumt).

Vi testar högtalaren hemma och gillar att vi kan flytta runt den från rum till rum. Det är skönt att slippa ha sladden i och med ett uppladdningsbart batteri kan jag välja när jag vill ladda. 

Både på ovansidan och undersidan finns lampor som följer musiken. Hur de ska lysa kan du styra i appen Soundcore. Inställningsmöjligheterna är inte jättestora, men dugliga för den som vill justera ljus och ljud lite grann. Annars är det bara att tuta och köra med Flare 2. Det går snabbt att koppla upp sig till högtalaren och även för andra att koppla upp sig via bluetooth.

Högtalaren passar dig som vill kunna ta med dig ljudet eller vill slippa sladdar och ha den hemma, men kanske inte dig som är ute efter riktigt tung bas och vill dansa till musik som dånar ut och får katten att rygga tillbaka.