TV & LJUD

Test av Xiaomi Redmi Buds 4 Pro: Prisvärda hörlurar kring tusenlappen

Priset signalerar true wireless-hörlurar en nivå upp från budget. Funktionerna mer än så. Xiaomi Redmi Buds 4 Pro är prisvärda och kompletta.

Publicerad Uppdaterad

Etuiet är litet och smidigt för fickan, men det är lite pilligt att få upp lurarna. Det är lätt att hitta ett par av de medföljande gummiplupparna som sitter skönt och dessutom sluter tätt. Det är bra för såväl musiklyssning som brusreducering. Det går också strulfritt att para ihop telefonen med hörlurarna. Även för dubbla hopparningar.

Den aktiva brusreduceringen är strax över snittet. Läget för genomhörning fungerar bra de gånger vi vill höra omgivningen utan att ta av oss hörlurarna.

Dynamiken i ljudet fungerar riktigt fint och både bas och diskant går fram bra. Ljudet känns naturligt utan överdriven bas. Läppsynken när vi tittar på film fungerar också. Hörlurarna har stöd för högupplöst ljud, men ljudet håller inte riktigt den kvalitet som krävs för att det ska vara motiverat.

Samtaljsljudet ligger över snittet också och hörlurarna fungerar bra att ringa med. Batteritiden ligger på nio timmar plus att etuiet ger tre omladdningar. 

För 1000 kronor är de flesta egenskaperna helt klart över snittet. Thingz.se rekommenderar Xiaomi Redmi Buds Pro 4.